Resepi Yong Tau Fu Sup
Saya kongsikan bahan penyediaan yang. Kalau takde jugak rebus bahagian ayam tulang untuk dijadikan stok pati ayam.
How To Make Yong Tau Foo About Facebook Fans Youtube Foo Dahlia Tau
2 senduk kicap manis.
Resepi yong tau fu sup. Hari ni ceknab dpt semangat baruhehe. Resepi Yong Tau Fu. Kali ini kami akan kongsikan Cara Masak Yong Tau Fu Sup Ala Singapore yang rasanya sedap dan unik.
Perbezaan kuah yong tau fu dan kuah rojak petis ialah kuah yong tau fu lebih mild dan sedikit cair. Buatnya pun mudah bila cukup bahan. Maharah Dzulkarnain dari Masak Apa Hari Ni.
Tapi berbekalkan resepi kuah rojak mak mentua yang dia pernah ajar dulu maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian. Mungkin tak ramai yang pernah makan yong tau fu yang menggunakan sup ikan bilis. Semangat nak menulis kononnyaekeke sebenarnye ceknab terjumpa resepi kat FB td.
Jerang semua bahan di dalam periuk. Tapis air rebusan dan gunakan sebagai sup SOS YONG TAU FOO 560ml air 1 kiub stok bilis. Tutup api dan curah atas bahan yong tau fu yang telah dicelurrebus.
Resepi Yong Tau Foo sup steamboat Asslm u olls. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. Saya mention begini sebab ramai kenalan saya dari negeri lain agak pelik bila tahu yong taufu dimakan dengan sup.
Resepi Sup Yong Tau Foo ini pernah mamak haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di KgMelayu. Lepas tu dimakan dengan kuah hitam pekat. Masukkan kiub pati ayam Stok Ayam.
Ia amat lazat bukan kerana intinya tetapi supdan berkali kali mamak cuba dptkan formuladan inilah hasilnya kita kongsi sama. Saya nak kongsikan resepi sos sos hitam dan kuah sup hidangan yong taufu dengan kuah sup terkenal di sebelah Johor. Resepi Yong Tau Fu.
Mudah sangat nak buatrasa yang meleleh. Yong tau fu adalah hidangan yang femes dikalangan orang cina tak kira dimakan dengan sup atau sos. Johor Bahru pada tahun 1986.
Kalau anda nak cuba buat resepi yong tau fu Chinese style ni boleh ikut resepi yang dikongsikan oleh Kamarul Ariffin Nor Sadan ni. 30-40 minit Jumlah Hidangan. Letak bahan yong tau fu yang telah siap dicelur direbus sedikit kuah sup dan sos.
2 senduk sos cili. Bila mendidih perlahankan api dan renihkan selama 1 jam. KUAH Senang je nak buat kuah ni.
Biasanya yong tau fu akan menggunakan sup yang berperisa ayam. Che Nom ni masih dalam mood rindu menu pasar malam jadi kali ni jom kita tengok resepi untuk Yong Tau Foo berkuah hitam dan merah yang pekat dan mempunyai gabungan pelbagai rasa. Boleh ikut cara Puan Nor Husma.
Saya nak kongsikan resipi sos sos hitam dan kuah sup hidangan yong tau foo dengan kuah sup terkenal di sebelah Johor. Nak makan ni kena lawan dengan sos hitam. Menu ringkas dan mengenyangkan yong tau foo pastinya menjadi kegemaran ramai.
Soceknab copy kat sini yeuntuk perkongsian kita semua. 45 minit Masa Memasak. Saya mention begini sebab.
Kalau real resepi yong tau fu Chinese style kebanyakan isi atau bebola ikan dibuat sendiri. Tuang dalam bekas taburkan bijan dan hidangkan bersama bahan-bahan Yong Tau Foo. Kuah yong tau fu juga ada 2.
Taburkan kacang tumbuk jika suka. SUP YONG TAU FOO 3 liter air 1 kiub pati ikan bilis 2 camb stok pekat ayam 2 cm halia diketuk 5 ulas bawang putih diketuk garam secukupnya 1 camt gula pasir Cara-cara. Sgt teruja sbb favourite food ceknab tu.
Mula-mula masukkan semangkuk air tapis air masak kedalam periuk. Resepi Kuah Yong Tau Foo Simple Bahan-bahan. Sekarang ni orang masukkan pelbagai bebola segera dan macam-macam lagi.
Resepi Kuah Yong Tau Foo Malaysian Food Recipes Food
Posting Komentar untuk "Resepi Yong Tau Fu Sup"